header reklam alanı

header ads
Ethemblog---IDM Internet Dowland Manager full indir ve Crack bedava | Ethemblog----coronavirus ---- EthemBlog --- Duvar kağıtlarımız çıktı (HAKKIMDA bölümünden ulaşabilirsiniz...) --------EthemBlog --- Canlı Hücrelerden İlk Robotlar Ürettildi --- EthemBlog --- Hosting Nedir ? Hosting Türleri --EthemBlog --- Aliexpress Gümrük Verigisi ! --- Ethemblog

VPN Nedir? Neden Ücretsiz VPN Kullanmamalısınız?



Vpn Nedir ? | Vpn Nasıl Kullanılır ? | Neden Ücretsiz Kullanılmamalı ? | Vpn |VPN işleyişi



VPN Nedir? Nedenücretsiz VPN programlarını kullanmamalısınız? VPN programlarını son yıllarda artan erişim engelleri ile birlikte daha sık duymaya başladık ve VPN terimine hakim bir topluluk haline geldik. Erişime engelli olan web sitelere girmek için ücretsiz olarak cihazlarımıza internetten bulduğumuz VPN programlarını indirdik ve Wikipedia gibi web sitelere girmeyi başardık. Peki, bu ücretsiz VPN programları güvenli mi? VPN sadece erişime engelli web sitelere girmek için mi kullanılıyor?


VPN Nedir?


VPN’in açılımı Virtual Private Network yani Sanal Özel Ağdır. VPN aslında şirketler tarafından uzun süredir şirket internet bağlantısını küresel internetten ayırmak, şirket bilgilerini korumak ve uzaktan çalışanların şirket ağına fiziksel olarak şirketteymiş gibi bağlanmalarını sağlamak adına kullanılmaktadır.

VPN programları ise bireylerin artan erişim engelleri dolayısıyla internetteki içeriklere ulaşamaması ve internet bağlantılarını güvende tutmaya olan isteklerinin artması ile popülerleşmiştir. Bu sebepten ötürü, birçok internet kullanıcısı öncelikle erişime engelli bir web siteye erişmek için ücretsiz VPN programlarından yararlanmayı tercih etmektedir. Ücretsiz VPN programlarının uzun süreli kullanımı güvenli değildir. Ücretsiz VPN programlarının neden güvenli olmadığından önce normal koşullarda bir VPN programını internet bağlantınızı nasıl etkilediğini ve nasıl işlediğini cevaplayalım.


VPN teknolojisi Peer-to-Peer tünel protokolü ile ortaya çıkmış olan bir teknolojidir. Öncelikle iki bilgisayar arasında oluşturulan gizli sanal ağ ile iki bilgisayarın iletişimi küresel internetten ayrılmış ve gizlenmiştir. Günümüzde VPN programları çeşitli tünelleme protokolleri kullanmaktadır:

     PPTP (Point to Point Tunneling Protocol - Noktadan Noktaya Tünelleme Protokolü)
     L2TP/IPsec (Layer 2 Tunneling Protocol/Internet Protocol Security - İkinci Katman Tünelleme Protokolü/İnternet Protokol Güvenliği)
     TCP (Transmission Control Protocol - İletim Kontrol Protokolü)
     UDP (User Datagram Protocol- Kullanıcı Veri Bloğu Protokolü)
     OpenVPN


Hem iOS hem Android marketlerde ücretli ve ücretsiz VPN programları bulunmaktadır. Bu VPN programları çeşitli protokoller kullanmaktadır. Bu protokoller aracılığıyla oluşturulan sanal özel ağ çeşitli kriptografi algoritmaları ile şifrelenmekte ve VPN bağlantısı aktifleştiği andan itibaren oluşan veri paketleri küresel internete şifreli bir şekilde gönderilmektedir.

Neden Ücretsiz VPN Kullanmamalısınız?


Ücretsiz VPN programları bilgisayarınızda bir casus yazılım programı gibi çalışabilir.

     Kişisel veri ve bilgilerinizi kaydedebilir.
     Kişisel veri ve bilgilerinizi reklam amaçlı üçüncü partilere satabilir.
     Ücretsiz VPN ile internete bağlandığınızda IP adresiniz bir internet bağlantısı sorunu sırasında ortaya çıkabilir ve kimliğinizin yanı sıra veri paketleriniz de deşifre olabilir.
     Ücretsiz VPN programı ile internet bağlantınız yavaşlayabilir.
     Ücretsiz VPN programı ile kredi kartı gibi hassas bilgileriniz çalınabilir. Bunun sonucunda kimlik avı kurbanı olabilirsiniz.
     Ücretsiz VPN programlarını kullanırken banka işlemleri gibi hassas bilgiler içeren işlemler yapmaktan kaçınmalısınız.


Peki, güvenilir bir VPN programı ile neler yapabilirsiniz?

     Güvenilir bir VPN programı ile sınırsız bant genişliğinden yararlanabilirsiniz.
     Güvenilir bir VPN programı ile internette anonimliğinizi koruyabilirsiniz.
     İnternette sınırsız içeriğe ulaşabilirsiniz.
     Seyahatleriniz sırasında ülkenizin içeriklerine ulaşabilir ya da gittiğiniz ülkenin erişim engellerini aşabilirsiniz. Bunu yaparken de anonim kalırsınız.
     İnternetteki sınırsız içeriğe ulaşabilirsiniz.
     Güvenilir bir VPN programı ile veri paketleriniz şifrelendiğinden dolayı ağ saldırılarında bilgilerinizi güvende tutabilirsiniz.
     Güvenilir bir VPN programı ile ortak Wi-Fi ağlarında internet bağlantınızı koruyabilirsiniz.


VPN programları her ne kadar erişime engelli web sitelere erişmek için popülerlik kazanmış olsa da güvenilir bir VPN programı kişisel veri ve bilgilerinizi başta internet servis sağlayıcınızdan korumanıza yardımcı olabilir. Verinin çok değerli olduğu günümüzde kişisel veri ve bilgilerinizin petrolden daha değerli olduğunu unutmamalısınız.


Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Sürekli vpn kullanan biri olarak paylaşımınız için teşekkürler. Detaylı bir yazı olmuş. İzlemeye aldım sizi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle gün geçtikçe artan internet kullanımının etkisiyle artık vpn kavramını kullanmayan kimse kalmadı diye düşünüyorum :d

      Sil
    2. teşekkür ederim size :)

      Sil